Skraldemanden i børnehave

Børnene i børnehaven Børnely i Århus midtby havde i dag besøg af skraldemanden John Allan Jensen og hans skraldebil. De havde også besøg af rådmand for teknik og miljø Laura Hay og rådmand for børn og unge Jacob Bundsgaard Johansen, men børnene var mest optaget af at høre, hvad John fra MiljøTeam kunne fortælle om skrald og sortering af affald.

Grunden til de fine besøgende er projektet Skrald i skraldespanden. Projektet, der er opstået i samarbejde mellem Ren By Århus og KompetenceCenter Affald, ønsker at påvirke børn i børnehavealderen til god affaldsadfærd. Det gør man ved at besøge en lang række børnehaver sammen med forskellige skraldemænd fra MiljøTeam, der er renovatør i Århus.

Børnehaven har sammen med 75 andre børnehaver i Århus Kommune sagt ja tak til besøget og oplevelsen. 25 børnehaver får besøg i år, mens de 50 resterende er på venteliste. Udover at få lov til at tippe børnehavens container op i bilen og se førerhuset, så får børnene lov til at sortere affald i forskellige fraktioner. Så nu ved de børn, der har haft besøg, at en mælkekarton skal i skraldespanden og ikke i papir/pap-beholderen. De ved også, at der er pant på flasker, og at de bliver genbrugt en hel masse gange.

Formålet med besøgene er at:

  • Introducere emnet affald og henkastet affald for børnehavebørn

  • Skabe et fundament for miljørigtig affaldsadfærd hos børn

  • Skabe afsmittende effekt hos forældre og søskende

  • Motivere medarbejdere i børnehaver til at arbejde med affald

Projektet Skrald i skraldespanden er støttet af Fonden Århus Miljøcenter.

Læs mere i Stiftstidende her.